Thursday 23 December 2010

Επιστημονικά επιτεύγματα της αρχαίας Αιγύπτου

Παρά την αποτυχία να βρεθούν οποιαδήποτε επιστημονική βιβλία που γράφονται στην εποχή των Φαραώ, τα επιστημονικά επιτεύγματα του ένας από τους παλαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο εξακολουθούν να έχουν την αξία τους, φέρνοντας ο μάρτυρας τους αρχαίους Αιγυπτίους. Βρήκαμε γραπτά αρχεία σχετικά με τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μαθηματικών, της αστρονομίας, της ιατρικής και της μηχανικής. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι γνώριζαν τους αριθμούς και δεκαδικά ψηφία, και η καταστατική τους τομείς? τομείς όπως η ορθογώνια κύκλους και τρίγωνα. Εγγεγραμμένοι ως βάρος και διαστάσεις, και άλλα διάφορα μέτρα.

 Αστρονομία ήταν πολύ σημαντικό για τους Αιγύπτιους, ο οποίος παρατήρησε τον ουρανό περιοδικά? για τη δημιουργία του αιγυπτιακού ημερολογίου. Αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν ως αντικείμενο τον ετήσιο κύκλο των εποχών? για τον προσδιορισμό της φύτευσης και της συγκομιδής φορές (για διαφορετικές καλλιέργειες). Για προσληφθεί μερικά άτομα, ο χρόνος ήταν ιδιαίτερης σημασίας. Από αυτούς, οι αστρονόμοι και οι ιερείς? που ήταν υπεύθυνοι για τον καθορισμό του ακριβούς χρόνου για την εκτέλεση των καθημερινών τελετουργικών, και σημαντικές θρησκευτικές εορτές. Ηλιακά ρολόγια, εφευρέθηκε από τους αρχαίους Αιγυπτίους, οι αστρονόμοι και οι ιερείς να τηρούν το πέρασμα των δώδεκα ωρών ημέρα? αλλά δεν ήταν κατάλληλες για την παρακολούθηση των εν λόγω ώρες της νύχτας.

 Και Amenemhat είναι το πρώτο ρολόι νερού? που επέτρεψαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι να μετρήσει τις ώρες της ημέρας: ημέρα ή νύχτα, καλοκαίρι και χειμώνα. Το νερό αυτό το ρολόι δώδεκα σκαλιστά στήλες, έντεκα τρύπα, εικονικό φάρμακο? αντιστοιχούν σε δώδεκα ώρες της νύχτας. Το νερό κυλούσε από μια μικρή οπή στο κάτω μέρος? και τις αναδυόμενες στο εξωτερικό. Για να ξέρει το χρόνο, ήταν να κοιτάξουμε στο εσωτερικό του πλοίου να τηρούν το επίπεδο του νερού? και να διαβάσετε το χρόνο με ακρίβεια τρύπα και το εικονικό φάρμακο.

Κατά τη διάρκεια της πτολεμαϊκής περιόδου, η πνευματική ηγεσία μετατοπίστηκε από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια? Έτσι, η Αίγυπτος έγινε η κορυφαία επιστημονική και πολιτιστική κίνηση στον κόσμο? για περισσότερο από επτά αιώνες. Η αρχαία Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας - αγαπημένος γιος της - μια νέα πνευματική δυναμική. Με συγκεντρώνοντας όλες τις πηγές της γνώσης, και της οργάνωσης για τους σκοπούς της ακαδημαϊκής μελέτης, τη βάση για την έννοια του σύγχρονου ερευνητικού ιδρύματος? και, επομένως, προς το Πανεπιστήμιο. Και τέχνες και τις επιστήμες άκμασε σε αυτό το καταφύγιο της μάθησης.

Η Βιβλιοθήκη που περιλαμβάνονται περίπου επτακόσιες χιλιάδες βιβλία σε διάφορους τομείς της γνώσης. Για το σκοπό αυτό, οι ερευνητές και οι επιστήμονες, πρέπει να καταθέσουν αντίγραφα των έργων τους. Οι Πτολεμαίοι διασφαλιστεί ότι όλες οι διάσημους επιστήμονες και τη χρηματοδότηση της έρευνας? πεδία που επέλεξε, χωρίς περιορισμό ή την κατάσταση. Πρόσφεραν επίσης ειδικές παροχές για τους επιστήμονες να τους ενθαρρύνουν να παραμείνουν στην Αλεξάνδρεια.

Έχει οδηγήσει σε διαφωνίες και μάχες (πνευματικής) μεταξύ των δημιουργών και μελετητές της περιόδου αυτής, η εμφάνιση των επιστημονικών σχολών στην Αλεξάνδρεια στους τομείς της λογοτεχνίας, φιλοσοφία, μαθηματικά, μηχανική, την αστρονομία, φυσική και γεωγραφία. Ως εκ τούτου, η γνώση αυτών των επιστημών ήταν απαραίτητη για κάθε καλλιεργημένο άτομο για να περπατήσει στο μονοπάτι της γνώσης.

Αυτό οδήγησε στην εμφάνιση της επιστημονικής περιβάλλον ενός μεγάλου αριθμού των αιγυπτιακών επιστήμονες σε διάφορους τομείς. Το πιο γνωστό γεωγράφο Πτολεμαίο, ο οποίος έζησε κατά τον δεύτερο αιώνα μ.Χ.?, ο οποίος συνδύασε τις γνώσεις του γεωγραφία, τα μαθηματικά, και για την προετοιμασία της πρώτης χάρτη του κόσμου: το δικαίωμα διαστάσεις για κάθε περιοχή. Αυτό άνοιξε το δρόμο για τη σύγχρονη γεωγραφία. Μάζεψε όσα Vloutinos, παγανιστική Γνωστική φιλοσοφία του Πλάτωνα και άλλοι? να της δώσει την αίσθηση για τον κόσμο της αφηρημένης σκέψης.

    

No comments:

Post a Comment