Friday 20 May 2011

Άγαλμα της Ελευθερίας / Αμερικής

Άγαλμα της Ελευθερίας (στα αγγλικά: Άγαλμα της Ελευθερίας) είναι ένα γλυπτό έργο τέχνης Γαλλία έχει δοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις 28 Οκτωβρίου του 1886 ως αναμνηστικό, με στόχο τη στενότερη φιλία μεταξύ των δύο χωρών με την ευκαιρία των εκατό χρόνων της Αμερικανικής Επανάστασης (1775-1783).

Από τότε το άγαλμα έχει πάγια θέση του με θέα τον κόλπο της Νέας Υόρκης, Νέα Υόρκη Ηνωμένες Πολιτείες να είναι στη χώρα λάβετε όλους τους επισκέπτες, είτε τουρίστες είτε μετανάστες. Σχεδιασμένο από τον Frederic Μπαρτολντί σχεδιαστεί η δομή, ενώ οι διαρθρωτικές Γουστάβος Άιφελ.

Διευθετήσει το άγαλμα Ελευθερίας για το νησί στον Κόλπο της Νέας Υόρκης? όπου σε απόσταση 600 μέτρων από το Jersey City, New Jersey και 2,5 χλμ νοτιοδυτικά του Μανχάταν, συνολικού εμβαδού 49.000 τετραγωνικών μέτρων (12 στρέμματα).

 Η επίσημη ονομασία του αγάλματος είναι "" (Αγγλικά: Liberty φωτίσει τον κόσμο), "Είναι μια δημοκρατία ή φιλελεύθερη σκέψη των Φιλελευθέρων Σκέψη » και συμβολίζει τη γυναίκα ελευθέρωσε από τα δεσμά της τυραννίας - ένα από τα οποία ρίχτηκε στα πόδια της. Αυτή η κυρία κολλήσει στο δεξί της χέρι ένα φακό για να συμβολίζει την ελευθερία, ενώ φέρει στο αριστερό της χέρι ένα βιβλίο χαραγμένα με λατινικά γράμματα η φράση "4 Ιούλη 1776,« η ημερομηνία κατά την οποία η αμερικανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας στο κεφάλι φοράει μια κορώνα που αποτελείται από 7 Osnp αντιπροσωπεύουν ακτίνες συμβολίζουν τις επτά θάλασσες ή επτά ηπείρους του κόσμου.

 Βασισμένο στη βάση των συγκεκριμένων άγαλμα - πλάτος γρανίτη 47 μέτρα (154 πόδια), με μήκος του ποδιού στην κορυφή της δάδας 46 μέτρα (151 πόδια), ενώ το συνολικό μήκος των μετρητών βάσης 93 (305 πόδια). Αποτελείται από πλάκες χαλκού με πάχος 2,5 χιλιοστά (0,01 ίντσες) που έχουν εγκατασταθεί στη δομή του σιδήρου, και ζυγίζει συνολικά 125 τόνους

 Γύρω από το άγαλμα στο σύνολό τοίχο με ένα αστέρι (αστέρι από 10 κεφάλια), χτίστηκε το 1812 ως τμήμα του οχυρού Wood (Αγγλικά Fort Wood), ο οποίος χρησιμοποιείται για να υπερασπιστεί την πόλη της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου (1861-1865).

Ο δέκατος ένατος αιώνας
Το 1869 από τον Frederic Μπαρτολντί (Γαλλικά: Frédéric Auguste Μπαρτολντί) που έχει σχεδιαστεί ένα μοντέλο σε κλίμακα από το άγαλμα της γυναίκας που φέρει ένα φακό, και υποβλήθηκε στην Khedive Ισμαήλ να τοποθετήσει το άγαλμα στην είσοδο της διώρυγας του Σουέζ το οποίο άνοιξε πρόσφατα, στις 16 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, αλλά η Khedive Ismail, ζήτησε συγγνώμη για την αποδοχή της πρότασης Bartholdy Δεδομένου του υψηλού κόστους που απαιτείται από αυτό το σχέδιο, καθώς η Αίγυπτος δεν διέθετε την απαραίτητη ρευστότητα για ένα τέτοιο έργο, ειδικά μετά από το κόστος της σκάψιμο του καναλιού, και την τελετή έναρξης.

 Αυτή τη στιγμή, η Γαλλική Δημοκρατία, η τρίτη (1870-1940) έχουν κατασχεθεί με την ιδέα των δώρων ευγένεια για αδελφική χώρες διαμέσου των θαλασσών, ώστε να Toasir συνεχίσει τη φιλία μου με αυτή, οπότε σκεφτόμουν να παρουσιάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το άγαλμα για τον εορτασμό της επετείου της εκατονταετούς της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, η οποία έρχεται στην ώρα τους στις 4 Ιουλίου του 1876

 Και παρασκευάσματα άρχισε σε πλήρη εξέλιξη, όπου συμφωνήθηκε ότι η γαλλική σχεδιασμός του αγάλματος, ενώ οι Αμερικανοί τον κανόνα του σχεδιασμού που θα το διευθετήσει. Για Zlcla, ξεκίνησε μια μεγάλη καμπάνια σε κάθε μία από τις δύο χώρες να βρουν χρηματοδότηση για ένα τέτοιο τεράστιο έργο? Στη Γαλλία, οι φόροι και την ψυχαγωγία που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες, καθώς και η λαχειοφόρος αγορά είναι ένα μέσο με το οποίο κατάφερε μέσα από τη Γαλλία για 2,25 εκατομμύρια $ φράγκα για τη χρηματοδότηση του σχεδιασμού και της ναυτιλίας στην Αμερική.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού ήταν η γκαλερί τέχνης και ότι το έργο και τον τρόπο που οι Αμερικανοί για την εξασφάλιση κονδυλίων για την κατασκευή της βάσης του αγάλματος, και ήταν αποτέλεσμα αυτής της εκστρατείας, ο γερουσιαστής και δήμαρχος της Νέας Υόρκης και William Ievartz (αγγλικά William M. Evarts) - ο οποίος έγινε ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών αργότερα - αλλά αυτό δεν ήταν αρκετή, η οποία μόνη β Τζόζεφ Πούλιτζερ (στα αγγλικά Τζόζεφ Πούλιτζερ) - ο ιδιοκτήτης του το βραβείο Pulitzer αργότερα - ότι η εκστρατεία μέσα από το χαρτί, το οποίο εκδόθηκε με την επωνυμία του κόσμου ([[World News σ και στη συνέχεια επιλέχθηκε η περιοχή του έργου για το νησί της ελευθερίας, η οποία στη συνέχεια καλούνται Νησί για λογαριασμό του κουβά (στα αγγλικά: Bedloe) έως το 1956.

Ανάμεσα σε αυτές οι προσπάθειες πρέπει επίσης να γίνει από Αμερικανός ποιητής Emma Lazarus (στα αγγλικά: Emma Lazarus), όπου και έγραψε ένα ποίημα που ονομάζεται το άγαλμα ποίημα του νέου (στην αγγλική γλώσσα: Η Νέα Κολοσσός) στο 2 Νοεμβρίου του 1883, ότι αυτό το ποίημα δεν έγινε διάσημος μόνο μετά από μερικά χρόνια Επίσης, θα έρθει αργότερα

 Έτσι, τα διαθέσιμα κεφάλαια της κρίσης, και ο αρχιτέκτονας Richard Morris Hunt, Khatib (Όνομα: Richard Morris Hunt) και του κράτους σχεδιασμού που έληξε τον Αύγουστο του 1885 να είναι για τον θεμέλιο λίθο για την πέμπτη αυτού του ίδιου μήνα. Ένα χρόνο αργότερα, οι εργασίες κατασκευής ολοκληρώθηκαν στις 22 Απριλίου 1886. Όσον αφορά τη διάρθρωση, δούλευε από το Γάλλο αρχιτέκτονα Le Duc Ευγενία (Γαλλικά: Eugène Viollet-le-Duc), αλλά πέθανε πριν από την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, και ορίστηκε Γουστάβος Άιφελ (γαλλικά: Γουστάβος Άιφελ) για την ολοκλήρωση της εργασίας αυτής. Πράγματι, τον Πύργο του σχεδίασε το σασί, ώστε να αποτελείται από ένα κεντρικό παράθυρο του αγάλματος είναι εγκατεστημένη στο πλαίσιο της δεύτερης στη βάση για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του αγάλματος.

Σχεδιασμός έργο ολοκληρώθηκε το άγαλμα στη Γαλλία στις αρχές του Ιούλη του 1884 το άγαλμα VTM Ναυτιλίας Iizari Γαλλικό πλοίο (γαλλικά: Isere), όπου έφτασα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης στις 17 Ιουνίου 1885. Το άγαλμα είχε διαλυθεί σε 350 κομμάτια και να θέσει σε 214 Ταμείο για την αποθεματοποίηση μέχρι το τέλος των εργασιών της κατασκευής του κανόνα που θα του ανατεθούν και η οποία οδήγησε σε μεταγενέστερο χρόνο για την άφιξη του αγάλματος

Έτσι, στα 28 του Οκτώβρη του 1886 - δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του βάθρου 6 μήνες - από τον U. S. Πρόεδρος Grover Cleveland (Αγγλικά: Grover Cleveland) εγκαινίασε το άγαλμα σε μια μεγάλη τελετή, ήταν γερουσιαστής και δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος ηγήθηκε των εισφορών εκστρατεία - William Ievartz (Όνομα: William Μ. Evarts) - μια ομιλία με την ευκαιρία αυτή.

Το 1903 έχει αναπτυχθεί για την πινακίδα χαλκού στον τοίχο της βάσης του εσωτερικού πύργου που φέρουν τα λόγια του ποιητή Emma κατέβει Λαζάρου (στα αγγλικά: Emma Lazarus) μετά από 20 χρόνια της γραφής το 1883

 Το 1916 - στο πλαίσιο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου - Μια έκρηξη το Jersey City βλάπτει ένα άγαλμα αποτιμάται σε 100.000 δολάρια ΗΠΑ, η οποία οδήγησε τον καθορισμό του μεγέθους των επισκεπτών ήταν ακόμη μεταρρύθμιση.
Στις 15 του Οκτώβρη του 1924 ανακοίνωσε το άγαλμα και το νησί ένα εθνικό μνημείο, και το οποίο διοικείται από το Τμήμα Εθνικών Πάρκων (στα αγγλικά: Εθνική Υπηρεσία Πάρκων - NPS), η οποία είναι επιφορτισμένη με το ομοσπονδιακό Υπουργείο αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την ΗΠΑ

 Στις 28 Οκτ 1936, όπως το χρυσό ιωβηλαίο της εγκατάστασης του αγάλματος, έτσι η U. S. Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt (στα αγγλικά: Franklin D. Roosevelt), την εκ νέου άγαλμα ευγένεια και αναγνώριση χάρη στο αμερικανικό έθνος.
Όπως το 1984, έχει ενταχθεί το άγαλμα στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς Sites που έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO.
Και δύο χρόνια αργότερα, το 1986 και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από το άγαλμα, ήταν το έργο της συνολικής αποκατάστασης έχει εγκατασταθεί ένα νέο στρώμα χρυσού από τα αστραφτερά δάδα φώτα της Νέας Υόρκης τη νύχτα

 Άθεος μετά τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 2001, οι αρχές των ΗΠΑ να κλείσει το άγαλμα και το μουσείο και το νησί στο κοινό να επανεξετάσει τις διαδικασίες ασφαλείας και να αναπτυχθεί, και στη συνέχεια εκ νέου άνοιγμα των εξωτερικών μερών στο 20 Δεκεμβρίου 2001. Άλλα μέρη παρέμεινε κλειστή μέχρι την έναρξη της αλ-Κάιντα και πάλι για το κοινό στις 3 Αυγούστου, 2004 - μετά από 3 χρόνια από το κλείσιμο - αλλά δεν έχει ακόμη επιτραπεί να εισέλθουν. Οι επισκέπτες είναι εκτεθειμένες σε έλεγχο ασφαλείας παρόμοιο με εκείνο που ισχύει στα αεροδρόμια στο πλαίσιο των νέων μέτρων ασφαλείας

 * Συνολικό βάρος: 125 τόνοι
* Οθόνη βάσης: 47 μέτρα (154 πόδια)
* Ύψος του αγάλματος: 46 μέτρα (151 πόδια)
* Συνολικό ύψος: 93 μέτρα (305 πόδια)
* μήκος των χεριών: 5 m (16 ft 1 / 2 ιντσών)
* Το δικαίωμα πλήρους ανταγωνισμού: 12,80 μ. (42 πόδια)
* μήκος των δακτύλων Δείκτης: 2,44 μέτρα (8 πόδια)
 * Παρουσίαση του προσώπου του την άδεια για τη χορήγηση άδειας: 3,05 m (10 ft)
* Μύτη Μήκος: 1,37 μ. (4 πόδια 6 ")
* Eye Μήκος: 0,76 m (2 πόδια 6 ")
* Δείτε ένα στόμα: 0,91 μ. (3 πόδια)
* Δείτε κέντρο: 10,67 μ. (35 πόδια)
ο αριθμός των ετήσιων επισκεπτών κατά το έτος (2004): 3 εκατ.
ο αριθμός των επισκεπτών καθ 'όλη τη 116 χρόνια (1889-2005): δεν είναι διαθέσιμη

        

No comments:

Post a Comment